Menubalk
 

 

update: 23-11-2011

NEDERLAND

Collectie Olthof

Harmonium Museum Nederland

ENGELAND

Saltaire Reed Organ Museum

DUITSLAND

 

FRANKRIJK

ZWITSERLAND

Harmoniummuseum Liestal

FINLAND

NOORWEGEN

BELGIE

Harmonium Art Museum België

CANADA

VERENIGDE STATEN

 

 

 

 

Harmonium Museum Nederland

Het Harmonium Museum Nederland is al geruime tijd bezig om een formele certificatie als museum te verwerven. Aan het verwerven van een dergelijk bewijs van museale kwaliteit gaat een lang proces vooraf. In juli 2008 kon het bestuur van het Harmonium Museum Nederland openbaar maken dat lokale en regionale overheden op basis van het reeds doorlopen traject er op dit moment brood in zien om de zo gewenste certificatie te willen bekostigen.

Een en ander betekent dat binnen afzienbare tijd het H.M.N. een formele status als museum zal verwerven. Uniek is dan dat Nederland het eerste formeel erkende museum ter wereld herbergt dat zich richt op het Harmonium.

Voor wie belangstelling koestert voor de geschiedenis van het harmonium, maar te lijden heeft onder een partner die uw passie niet met u deelt, ligt het museum ideaal. Het is namelijk ingebed in het Museum Veenpark. Een enkele hectaren groot landschapsmuseum. Kortom: U leeft zich uit door urenlang het Harmonium Museum te bezoeken, leuke gesprekken kunt voeren met andere bezoekers en met de gastheren/conservatoren van het museum. Ondertussen vermaakt uw partner zich in het landschapsmuseum.

In het Veenpark vindt u: het Aole Kompas, een natuurgetrouw nagebouwd dorpje uit de tijd van de turfstekerij. Plaggenhutten als woning, een dorpskerkje. Ook kunt u gezellig rondwandelen in "Bargermond" een laat 19e eeuws Drents dorp. Compleet met knusse historische winkeltjes, en zelfs een kroeg waar de jenever u goed zal smaken.

Luchtfoto Harmonium Museum

In het Harmonium Museum uiteraard aan grote verzameling harmonium. Van 1 spels 3,5 octaaf, tot grote drieklaviers pedaalharmoniums. Van eenvoudige schippersharmoniums tot luxueus versierde meubelstukken voorzien van spiegeltoppen en wat dies meer zij.

Kortom, het museum dat inmiddels dankzij het team van medewerkers zo dynamisch is geworden, dat u minimaal één keer per jaar de reis naar Barger-Compascuum zou moeten ondernemen.

Het Harmonium Museum Nederland is gevestigd in Het Veenpark:

Het Veenpark, Berkenrode 4, 7884 TR Barger-Compascuum

Het museumseizoen loopt vanaf Goede Vrijdag t/m de herfstvakantie

Het museum is van maandag t/m zaterdag geopend van 11.00 uur - 16.30 uur

In juli en augustus van 11.00 uur - 17.00

Voor contact informatie bezoekt u de website van het Museum via deze link

 

Officieel erkend museum

Zaterdag 20 juni 2009 is het Harmonium Museum Nederland officieel erkend als museum. Hiermee heeft het Museum een officiële status als harmonium verworven. Afgelopen weekend kreeg het bestuur van het museum een certificaat en een museumschild uitgereikt door mevrouw Mariet Thalens, Wethouder Cultuur van de gemeente Emmen. Aan het verwerven van een officiële status als museum is door het bestuur jarenlang gewerkt. Deze officiële erkenning is een enorme beloning voor het bestuur, conservator Jan Vos en de adviseur van het bestuur.

 

 

 

 

 

 

Terug naar harmoniummusea

 
Techniek Techniek